Om RUT-avdraget

Skattesubvention ämnad för privatpersoner

Om man som privatperson vill anlita ett företag för att utföra hushållsnära tjänster kan man använda det skatteavdrag som är känt som RUT. Några exempel på hushållsnära tjänster som är godkända är till exempel barnpassning, snöskottning och städning. Om det arbete man anlitar ett F-skattebetalande företag för är godkänt får man ett avdrag på arbetskostnaden som uppgår till 30 %. Det går som maximalt att dra av 50 000 kronor per kalenderår och person, så länge man även betalar skatt i Sverige.

Trädgårdsarbeten som är godkända

Skatteverket som kontrollerar avdraget i landet gör gällande att det inte är tillåtet att använda RUT-avdraget för stenläggning i Stockholm, exempelvis när man vill lägga marksten eller asfaltera uppfarten. Däremot kan ni anlita oss för att ta hand om er trädgård och nyttja subventionen. Om vi exempelvis anlitas som arborister eller för gräsklippning är det ett godkänt arbete. Vi hjälper er gärna reda ut vad som gäller för er specifika situation när det blir aktuellt.

RUT syns i deklarationen

Om man har rätt till skatteavdraget kommer vi som företag dra av det gällande beloppet på fakturan och informera Skatteverket om detta. När ni sedan tar emot er deklaration för det gångna året ser ni i den vilka avdrag som blivit ansökta om för er del.